Házi ágyas pálinka

2009.06.27. 19:19 Oshram

Házi ágyas pálinka:

 

1 l pálinka

1 marék aszalt nagyszemű mazsola

1 marék aszalt szilva

1 marék aszalt megy

1 marék aszalt ribizli

1 marék aszalt sárgabarack

1 rúd vanilia

3-4 evőkanál méz

 

Egy megfelelő üvegbe pl. befőttesüveg beleszórjuk az aszalt gyümölcsöket, rátöltjük a pálinkát, majd belerakjuk a rúd vaniliát, és a mézet.

Mézből lehet többet is, ki mlyen édesen szereti, ennyitől (3-4 ek.) enyhén édes lesz, ha kb. Mézes Fütyülős szintet akarunk, akkor mehet bele simán 5-6 ek. is. :)

Szóval összeraktuk, keverjük meg jól, aztán fedjük le az üveget, gézlappal, vagy a kupakját csavarjuk rá. Sötét, hűvös helyen érleljük pár hónapig, 3-4 naponta megkavarva, de minél tovább áll, annál jobb lesz.

Ezen ötlet alapján csinálhatunk akármilyet, ízlésünknek megfelelően elvehetünk vagy hozzárakhatunk a recepthez bármit. Például karácsonyi ajándékötletnek is kiváló egy "karácsonyi" ízesítésű pálinka, méz, fahéj, vanilia, szegfűszeg, szegfűbors, és gyömbér ízesítésével.

 

 

1 komment

Címkék: pálinka recept ágyas

A bejegyzés trackback címe:

https://oshram.blog.hu/api/trackback/id/tr301212330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Rolf 2010.10.19. 21:25:48

a karácsonyi ízesítéshez használt fűszerekről tudsz adni mennyiségi mércét, vagy csak ötlet volt?
süti beállítások módosítása