Házi ágyas pálinka:
1 l pálinka
1 marék aszalt nagyszemű mazsola
1 marék aszalt szilva
1 marék aszalt megy
1 marék aszalt ribizli
1 marék aszalt sárgabarack
1 rúd vanilia
3-4 evőkanál méz
Egy megfelelő üvegbe pl. befőttesüveg beleszórjuk az aszalt gyümölcsöket, rátöltjük a pálinkát, majd belerakjuk a rúd vaniliát, és a mézet.
Mézből lehet többet is, ki mlyen édesen szereti, ennyitől (3-4 ek.) enyhén édes lesz, ha kb. Mézes Fütyülős szintet akarunk, akkor mehet bele simán 5-6 ek. is. :)
Szóval összeraktuk, keverjük meg jól, aztán fedjük le az üveget, gézlappal, vagy a kupakját csavarjuk rá. Sötét, hűvös helyen érleljük pár hónapig, 3-4 naponta megkavarva, de minél tovább áll, annál jobb lesz.
Ezen ötlet alapján csinálhatunk akármilyet, ízlésünknek megfelelően elvehetünk vagy hozzárakhatunk a recepthez bármit. Például karácsonyi ajándékötletnek is kiváló egy "karácsonyi" ízesítésű pálinka, méz, fahéj, vanilia, szegfűszeg, szegfűbors, és gyömbér ízesítésével.