Sam és Skype beállítása

2009.12.02. 13:56 Oshram

 Üdv!

No, legelősször kell egy Virtual Audio Cable nevű progi. (Nevezzétek át .zip-re;) )

A feltelepítésénél és a beállítása közben arra figyeljetek, hogy ne legyen semmi olyan program megnyitva, ami a hangkártyát használja, (winamp, media player, skype, stb.) mert szépen befagy az egész!

Ha a lépésekre kattintatok, megkapjátok a magyarázó ábrákat.

Ezekkel teszteltem:

  • SAM Broadcaster 4.3.6
  • Virtual Audio Cable 4.6.0
  • Windows XP SP3

 

1. lépés:

Elindítjátok a Control panel-t

 

 

 

 

2. lépés:

Balra fennt a cables részt beállítjátok 4-es értékre, majd ráklikk a set gombra, és vártok, nálam eltartott egy kis ideig, addig mintha megfagyna a gép, de semmi gond, csinálja csak lassú.

 

3. lépés:

Elindítjátok az Audio repeater-t, !négyszer!

 

 

 

4. lépés:

Megjelenik 4 ilyen ablak. A wave in, és wave out rész a lényeges, állítsátok be úgy ahogy a képen látjátok. A VIA AC'97 helyére értelem szerűen a saját hangkártyátok fajtája/márkája kerül, a Microsoft hangleképező pedig a mikrofon, lehet nektek ez másképp van elnevezve. Ezeket az ablakokat ne zárjátok be!

 

5. lépés:

Megnyitjátok a Skype-t, hangbeállítások, és beállítjátok ahogy a képen van, mikrofon->virtual cable 1, hangszóró->virtual cable 2 ez a lényeg.

 

6. lépés:

Megnyitjátok a SAM-t, Voice FX-nél a config gombra rákatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

7. lépés:

Beállítjátok ahogy a képen látható. (Record soundcard device->virtual cable 3)

Ha megvagytok minden beállítással, a 4. lépésben megnyitott 4 ablak mindegyikében rányomtok a start gombra.

Ezután már csak annyi a dolgotok hogy adásban felhívtok valakit Skype-n, és míg a mikrofon be van kapcsolva, téged is, és a hívott felet is hallani :)

 

6 komment

Címkék: skype radio sam broadcaster

Rádió

2009.09.29. 21:21 Oshram

Üdv Mindenkinek!

Pénteken (2009.10.02) 22:00-24:00 én leszek a műsorvezető a HunnetRadio-ban.

Várom a kívánságokat, és a hozzászólásokat a műsorhoz itt, és a rádió csetszobájában.

 

Készen álltok a Rockra?! :)

Szólj hozzá!

Címkék: radio adás hunnet

Házi ágyas pálinka

2009.06.27. 19:19 Oshram

Házi ágyas pálinka:

 

1 l pálinka

1 marék aszalt nagyszemű mazsola

1 marék aszalt szilva

1 marék aszalt megy

1 marék aszalt ribizli

1 marék aszalt sárgabarack

1 rúd vanilia

3-4 evőkanál méz

 

Egy megfelelő üvegbe pl. befőttesüveg beleszórjuk az aszalt gyümölcsöket, rátöltjük a pálinkát, majd belerakjuk a rúd vaniliát, és a mézet.

Mézből lehet többet is, ki mlyen édesen szereti, ennyitől (3-4 ek.) enyhén édes lesz, ha kb. Mézes Fütyülős szintet akarunk, akkor mehet bele simán 5-6 ek. is. :)

Szóval összeraktuk, keverjük meg jól, aztán fedjük le az üveget, gézlappal, vagy a kupakját csavarjuk rá. Sötét, hűvös helyen érleljük pár hónapig, 3-4 naponta megkavarva, de minél tovább áll, annál jobb lesz.

Ezen ötlet alapján csinálhatunk akármilyet, ízlésünknek megfelelően elvehetünk vagy hozzárakhatunk a recepthez bármit. Például karácsonyi ajándékötletnek is kiváló egy "karácsonyi" ízesítésű pálinka, méz, fahéj, vanilia, szegfűszeg, szegfűbors, és gyömbér ízesítésével.

 

 

1 komment

Címkék: pálinka recept ágyas

Hunnet Radio

2009.06.27. 18:20 Oshram

Hunnet Radio

 

 

 

 Ez egy amatőr internetes rádió, jó műsorvezetői csapattal, összetartó, és baráti hallgatói bázissal, jobnál jobb zenékkel és műsorokkal, állandó kívánságműsorral, csetszobával.

És nem mellesleg én is műsorvezetősködöm itt, úgyhogy gyertek hallgatni. ;)

Szólj hozzá!

Címkék: radio hunnet

Zene ajánló

2009.06.27. 17:50 Oshram

Akkor első igazi bejegyzésként ajánlanék két zenekart, akiket én még csak most ismertem meg, szégyelem is magam miatta...

Első bemutatandó zenekar a Napra.

 

A világzenét játszó Napra zenekar 2004. őszén alakult Budapesten. Dalaik közös kiindulópontja a Kárpát-medence népzenéje, amelyet azonban nem autentikus formában adnak elő, hanem a mai kulturális környezetbe ágyazva, újszerű hangzásra törekszenek. Ehhez persze szükséges, hogy a tagok széleskörű ismeretekkel rendelkezzenek és otthonosan mozogjanak a térség zenei világában, valamint annak jellegzetes stíluselemeit könnyedén tudják alkalmazni bármilyen zenei szituációban. A zenekar tagjai korábban a világ- és népzenei színpadokról jól ismert és sikerrel szerepelt együttesekben játszottak. Kiemelkedő hangszeres tudásuk, virtuozitásuk, lendületes előadásmódjuk teszi zenéjüket sajátos erejűvé. Az elektronikus és az akusztikus hangzás elegyítése, az elektronikus hangszerek - dob, basszusgitár, gitár - a népiekkel: hegedűvel, brácsával, cimbalommal, tangóharmonikával együtt megszólaltatva eredményezi a Naprára jellemző egyedi hangvételt.

2007 szeptember 29-én jelent meg első nagylemezük "Jaj, a világ!" címmel, két világhírű londoni producer Ben Mandelson és Rob Keyloch rendezésében a FolkEuróba Kiadó gondozásában.

 

NAPRA - Pici Ház

 

 

 Második zenekar pedig a Besh o Drom.

 

A magyarországi világzene egyik jelentős képviselője a Besh o droM zenekar. 1999-ben alakult. Nevének jelentése lovári cigány nyelven: "Üld meg az utat!" (mint a lovat szokás, azaz indulj el). Balkáni és román cigány illetve közel-keleti tradicionális zenét ötvöznek magyar zenével, és játszanak sajátos feldolgozásban, összeolvasztva különböző zenei stílusokat.

 

Besh O Drom - Meggyújtom a Pipám

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene

Első bejegyzés

2009.06.27. 17:23 Oshram

Üdv!

Igen, régen nem írtam. Sok dolog összejött, el is felejtkeztem erről a kezdeményezésemről.

Most talán lesz időm, aztán meglátjuk mi sül ki ebből a blogolás dologból. :)

Nos akkor elősször talán egy bemutatkozás.

26 éves vagyok, férfi, szeretek főzni, hobbim a szerepjáték, főként a magyar MAGUS nevezetű, szakmám szerint szakács vagyok, de jelenleg nem abban dolgozom.

Rádiózóm a Hunnet Radio csapatában, sajnos mostanában kevesebbet mint szeretném.

Egyelőre ennyi, majd megpróbálok minél gyakrabban írni ide.

Szólj hozzá!

Címkék: bemutatkozás első

süti beállítások módosítása